Minutgravad citruslax

lax med sallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Supersnabbt julbord: Laxen snabbgravas med fräsch citrus och söt honung, och serveras med hyvlad gulbeta, örter och dijonsås.

Ingredienser

10portioner

  • 1msk
    flytande honung
  • 3msk
    neutral solrosolja eller rapsolja
  • 1cm
    färsk ingefära, riven
  • 1st
    gulbeta

Till garnering och topping

  • citron- eller limeklyftor
  • ärtskott, shiso, daikonkrasse och rucola

Så lagar du

1. Skiva upp laxen i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat.

2. Vispa ihop pressad citrus, honung och olja. Smaksätt med ingefära och citrusskal. Droppa blandningen över laxen.

3. Skala och skölj gulbetan ordentligt. Hyvla tunt, gärna på mandolin, och strö över laxen.

4. Toppa med skott, färska örter och rucola. Garnera med citron- eller limeklyftor. Servera med dijonsås.

Dela det här receptet med dina vänner!