Minutgravad citruslax
Publicerat:
2015-12-21Tillagningstid:
Supersnabbt julbord: Laxen snabbgravas med fräsch citrus och söt honung, och serveras med hyvlad gulbeta, örter och dijonsås.
Ingredienser
10portioner
- 1mskflytande honung
- 3mskneutral solrosolja eller rapsolja
- 1cmfärsk ingefära, riven
- 1stgulbeta
Till garnering och topping
- citron- eller limeklyftor
- ärtskott, shiso, daikonkrasse och rucola
Så lagar du
1. Skiva upp laxen i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat.
2. Vispa ihop pressad citrus, honung och olja. Smaksätt med ingefära och citrusskal. Droppa blandningen över laxen.
3. Skala och skölj gulbetan ordentligt. Hyvla tunt, gärna på mandolin, och strö över laxen.
4. Toppa med skott, färska örter och rucola. Garnera med citron- eller limeklyftor. Servera med dijonsås.