Auberginegryta mirza ghasemi

Tid:

Auberginegryta mirza ghasemi.

Tid:

Aubergine är en fantastisk råvara som blir god nästan hur man än lagar den. Den vinner på lång tillagningstid så att fruktköttet blir mjukt och lite sött i smaken. Den här persiska grytan är förvånansvärt god med tanke på de få ingredienserna. Servera med tahdig och andra röror på ett buffébord, eller bara med ett gott bröd som en enkel, rustik lunch.

Ingredienser

4 portioner

  • 2
    aubergine
  • 5 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ tsk
    gurkmeja
  • 3-4
    mogna kvisttomater
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 nypa(or)
    socker
  • 1-2 tsk
    salt
  • 2
    ägg
  • ½ dl
    valnötter
  • 1-2 msk
    bladpersilja, finhackad

Så lagar du