Misoglaserad aubergine

Misoglaserad aubergine.

Publicerat:

Tillagningstid:

En ljuvligt söt och smakrik japansk rätt på aubergine. Mison ger djup och sötma åt smakerna. Servera med en sallad som lunch eller som tillbehör på en buffé med asiatiska smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    aubergine

Misoglasering

  • 3msk
    misopasta
  • 2msk
    mirin
  • 1msk
    risvinäger eller sake
  • 1-2msk
    lönnsirap
  • 1tsk
    sesamolja

till garnering

  • 1msk
    sesamfrön
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • 2
    salladslök, stjälkar skuren i tunna strimlor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader på grilleffekt. Blanda ihop ingredienserna till misoglazen.

2. Skär aubergine mitt itu på längden och skär in ett rutmönster i snitt ytan.

3. Hetta upp ett par matskedar matolja och stek aubergine på skinnsidan i några minuter.

4. Vänd och lägg på lock på stekpannan. Stek i cirka 10 minuter tills auberginen är mjuk och genomstekt.

5. Lägg aubergine i en ugnsfast form. Bre på misoglazen och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Glazen ska puttra och få färg. Strö på sesamfrön och sätt in igen i en minut.

6. Garna aubergine med hackade nötter och finstrimlad salladslök.

Dela det här receptet med dina vänner!