Portabelloburgare med misomajonnäs

Tillagningstid:

veganska burgare med misomajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik burgare som gör sig bäst på grillen med alla smaktoner som kommer från utomhusmatlagning men det går bra att göra dessa veganska burgare i grill- eller stekpanna. Majonnäsen är en läcker boost som smakmässigt för tankarna till smält ost. Ljuvligt!

Ingredienser

4 portioner

Misomajonnäs

  • 3 msk
    kikärtsspad
  • 2 tsk
    risvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 2 msk
    ljus miso
  • dl
    naturell matolja eller rapsolja, ej kallpressad
  • salt
  • sesamolja

Portabelloburgare

  • 4 st
    hamburgerbröd
  • 4 st
    portabellosvampar
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    vitlök, finhackad
  • salt och peppar

Så lagar du