Mjuk ingefärskaka med lingongrädde

Mjuk ingefärskaka med lingongrädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig julkaka med vackert rosa lingongrädde.

Ingredienser

12portioner

  • 225g
    smör
  • 2
    ägg
  • 2dl
    muscavadosocker
  • 1 ½tsk
    bakpulver
  • 1krm
    salt
  • 6dl
    vetemjöl
  • 50g
    pistaschkärnor, hackade
  • 1dl
    äppelmos
  • 2msk
    syltad ingefära, hackad (alt 2 tsk malen)
  • 2dl
    gräddfil

Ev topping

  • florsocker + pressad citron, valfritt garnityr

Lingongrädde

  • 3dl
    grädde
  • 1dl
    lingonsylt/rårörda lingon

Så lagar du

1. Smöra och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader, vanlig ugn.

2. Bryn smöret tills det är ljusbrunt och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggen. Tillsätt äppelmos, ingefära och gräddfil.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, testa med en sticka så att kakan är färdiggräddad.

5. Gör lingongrädde: Vispa grädden ganska löst, rör slarvigt ner lingon.

Tips

För extra piff: Ställ kakan kallt. Rör ihop florsocker med vatten till bra konsistens. Ringla över den kalla kakan. Strö på garnityr.

Dela det här receptet med dina vänner!