Mjuk pepparkaka

Tid:

Tid:

Så får du till en riktigt saftig och god mjuk pepparkaka, som funkar både till fika och efterrätt – eller på julfesten och adventsmyset. Hemligheten är lingonsylten i smeten. Receptet ger två stora kakor.

Ingredienser

  • 150 g
    ägg
  • 360 g
    strösocker
  • 190 g
    smör, normalsaltat och smält + extra smör till formarna
  • 75 g
    lingonsylt
  • 75 g
    vispgrädde
  • 75 g
    mjölk
  • 340 g
    vetemjöl
  • 5 g
    bakpulver
  • 3 g
    bikarbonat
  • 8 g
    malen kanel
  • 4 g
    malen nejlika
  • 3 g
    malen ingefära
  • 3 g
    vaniljsocker
  • 3 g
    malen kardemumma
  • 1 g
    salt

Så lagar du