Mjukglass med kolasås
Publicerat:
2016-02-01Tillagningstid:
Ingredienser
2 - 4portioner
Kolasås
- 10stmedjool-dadlar (urkärnade)
- 1.5-2dlosötad växtbaserad mjölk (mandel/havre/frö)
- 2mskkallpressad kokosolja
- 2krmhavs/-himalayasalt
- 1krmäkta vaniljpulver
- 2mskkakaonibs till toppning (valfritt)
Vaniljglass
- 5stskalade, skivade, frysta bananer
- 2krmäkta vaniljpulver
Så lagar du
Kolasås
1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en riktigt slät kolasås.
2. Ställ åt sidan tills vaniljglassen är färdig.
Vaniljglass
1. Lägg de skivade, frusna bananerna tillsammans med vaniljpulvret i en matberedare och mixa i tills de har transformerats till en fluffig mjukglassliknande konsistens.
2. Skeda upp i skålar och servera genast med kolasås och eventuellt några kakaonibs för extra crunch.
3. Är det några minuter tills servering är det bäst att ställa skålarna i frysen den lilla stunden. Glassen smälter snabbt i rumstemperatur.
Tips
Förvara gärna skivade bananer i frysen för just dessa tillfällen. Prickiga och riktigt mogna bananer passar bäst! Rädda dem och frys dem. Smaksätt gärna denna bas med till exempel kakaopulver, frysta bär, hackade nötter, superfoods, o s v.