Mjukglass med kolasås
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-02-01Tillagningstid:
Denna dessert är din bästa vän! När din glasslängtan plötsligt slår till kan du nämligen svänga ihop denna ofantligt smarriga dessert på två röda.
Ingredienser
2–4 portioner
Kolasås
- 10 stmedjool-dadlar (urkärnade)
- 1.5-2 dlosötad växtbaserad mjölk (mandel/havre/frö)
- 2 mskkallpressad kokosolja
- 2 krmhavs/-himalayasalt
- 1 krmäkta vaniljpulver
- 2 mskkakaonibs till toppning (valfritt)
Vaniljglass
- 5 stskalade, skivade, frysta bananer
- 2 krmäkta vaniljpulver
Så lagar du
Kolasås
1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en riktigt slät kolasås.
2. Ställ åt sidan tills vaniljglassen är färdig.
Vaniljglass
1. Lägg de skivade, frusna bananerna tillsammans med vaniljpulvret i en matberedare och mixa i tills de har transformerats till en fluffig mjukglassliknande konsistens.
2. Skeda upp i skålar och servera genast med kolasås och eventuellt några kakaonibs för extra crunch.
3. Är det några minuter tills servering är det bäst att ställa skålarna i frysen den lilla stunden. Glassen smälter snabbt i rumstemperatur.
Tips
Förvara gärna skivade bananer i frysen för just dessa tillfällen. Prickiga och riktigt mogna bananer passar bäst! Rädda dem och frys dem. Smaksätt gärna denna bas med till exempel kakaopulver, frysta bär, hackade nötter, superfoods, o s v.