Mjukglass med kolasås

Mjukglass med kolasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna dessert är din bästa vän! När din glasslängtan plötsligt slår till kan du nämligen svänga ihop denna ofantligt smarriga dessert på två röda.

Ingredienser

2 - 4portioner

Kolasås

  • 10st
    medjool-dadlar (urkärnade)
  • 1.5-2dl
    osötad växtbaserad mjölk (mandel/havre/frö)
  • 2msk
    kallpressad kokosolja
  • 2krm
    havs/-himalayasalt
  • 1krm
    äkta vaniljpulver
  • 2msk
    kakaonibs till toppning (valfritt)

Vaniljglass

  • 5st
    skalade, skivade, frysta bananer
  • 2krm
    äkta vaniljpulver

Så lagar du

Kolasås

1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en riktigt slät kolasås.

2. Ställ åt sidan tills vaniljglassen är färdig.

Vaniljglass

1. Lägg de skivade, frusna bananerna tillsammans med vaniljpulvret i en matberedare och mixa i tills de har transformerats till en fluffig mjukglassliknande konsistens.

2. Skeda upp i skålar och servera genast med kolasås och eventuellt några kakaonibs för extra crunch.

3. Är det några minuter tills servering är det bäst att ställa skålarna i frysen den lilla stunden. Glassen smälter snabbt i rumstemperatur.

Tips

Förvara gärna skivade bananer i frysen för just dessa tillfällen. Prickiga och riktigt mogna bananer passar bäst! Rädda dem och frys dem. Smaksätt gärna denna bas med till exempel kakaopulver, frysta bär, hackade nötter, superfoods, o s v.

Dela det här receptet med dina vänner!