Mocambikansk potatiscurry

Mocambikansk potatiscurry.

Publicerat:

Tillagningstid:

Moçambique har sin egen currytradition, här visar Paul ett härligt recept med hetta från vitlök, ingefära, peri peri och gurkmeja.

Ingredienser

4portioner

  • 3
    stora potatisar, fasta
  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1bit(ar)
    ingefära (ca 5 cm)
  • 1
    knivsudd peri peri, färsk och mixad
  • 2tsk
    gurkmeja
  • 2
    lagerblad
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, ca 500 g
  • 1
    citron
  • ev. persilja

Så lagar du

1. Skär ner potatis i grova bitar. Finhacka lök, vitlök och ingefära.

2. Svetta löken i lite olivolja eller kokosolja. Tillsätt peri peri, lagerblad, rosmarin och gurkmeja. Slå på kokosmjölk och låt sjuda ihop under lock tills potatis precis är klar. Smaka av med salt och citronjuice.

3. Strö ev. över lite finhackad persilja mot slutet.

Tips

Den gröna, lokala frukten som är med i programmet går inte att få tag i Sverige, men den kan ersättas med ca 100 g svartkål.

Dela det här receptet med dina vänner!