Moccaparfait
Publicerat:
2019-11-22Tillagningstid:
Ethels moccaparfait serverades på Astrids födelsedagskalas och blev mycket omtyckt av Astrid. Det här är en utmärkt dessert med espresso och grädde från Vår tid är nu. Räkna med 5-6 timmars tid utöver tillagningstid för frysning och tining.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3dlvispgrädde
- 3äggulor
- 4½mskflorsocker
- ¾dlstark espresso
- Kaffebönor till servering
Så lagar du
1. Vispa äggulor med siktat florsocker riktigt hårt.
2. Vispa grädden och rör i den i smeten. Tillsätt kaffet och rör om.
3. Häll upp i portionsglas och garnera med kaffebönor. Ställ i frysen i 5-6 timmar.
4. Ta ut och låt tina i kylskåp ca 30 min innan servering.