Mockaglasstårta

Mockaglasstårta

Publicerat:

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 2
    marängbottnar
  • 2
    ägg
  • 1dl
    strösocker
  • 3/4 dl
    starkt kaffe, gärna espresso
  • 3dl
    vispgrädde

Chokladrippel

  • 75g
    mörk choklad
  • 2 msk
    whiskey, cognac eller rom

Så lagar du

OBS! En uppdaterad variant!

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda ner kaffet.

3. Vispa grädden och blanda med äggvispet.

4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda ner spriten.

5. Lägg en marängbotten i en 2-liters form. Häll i hälften av kaffesmeten på marängbottnen. Rippla över choklad, lägg på nästa marängbotten och häll över resten av kaffesmeten.

6. Rippla till sist över resten av chokladen. Ställ i frys 3-4 timmar.

7. Ta fram och låt den temperera en stund före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!