Mockaglasstårta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10 - 12portioner
- 2marängbottnar
- 2ägg
- 1dlströsocker
- 3/4 dlstarkt kaffe, gärna espresso
- 3dlvispgrädde
Chokladrippel
- 75gmörk choklad
- 2 mskwhiskey, cognac eller rom
Så lagar du
OBS! En uppdaterad variant!
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda ner kaffet.
3. Vispa grädden och blanda med äggvispet.
4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda ner spriten.
5. Lägg en marängbotten i en 2-liters form. Häll i hälften av kaffesmeten på marängbottnen. Rippla över choklad, lägg på nästa marängbotten och häll över resten av kaffesmeten.
6. Rippla till sist över resten av chokladen. Ställ i frys 3-4 timmar.
7. Ta fram och låt den temperera en stund före servering.