Mördegskaka med bipollen och maräng

Mördegskaka med bipollen och maräng

Publicerat:

Tillagningstid:

Charmiga små kakor med olika smaker och texturer. Riktigt läckra!

Ingredienser

Mördegskaka

  • 70g
    smör
  • 50g
    florsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 15g
    mandelmjöl
  • 140g
    mjöl
  • 20g
    äggula (1 st)

Bipollen-ganache

  • 45g
    grädde
  • 50g
    glykos
  • 10g
    bipollen
  • 20g
    smör
  • 30g
    mjölkchoklad
  • 65g
    mörk choklad
  • italiensk maräng

Så lagar du

Det tillkommer ett par timmars kylning till beredningstiden.

Mördegskaka

1. Vispa smör, florsocker, salt, mandelmjöl och mjöl. Tillsätt ägg.

2. Kavla ut mellan bakplåtspapper till 3 mm. Stansa ut och kyl i ett par timmar.

3. Baka i 10-15 minuter på 160°.

Bipollen-ganache

1. Koka upp grädde, glykos och bipollen och häll över chokladen.

2. Mixa ihop med en stavmixer. När blandningen nått 35°, tillsätt smöret.

3. Fyll upp i en spritspåse.

Italiensk maräng

Använd det du har över från gräddbullarna.

Dela det här receptet med dina vänner!