Mormor Saras kycklingbullar på tunnbrödspizza

Tillagningstid:

Mormor Saras kycklingbullar på tunnbrödspizza.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet på mormor Saras kycklingköttbullar är inskickat av dottern Birgitta och barnbarnet Jenny i Vimmerby. Originalreceptet, med kycklingfärs och potatis, har funnits i släkten i generationer.

Ingredienser

4 portioner

Kycklingköttbullar

  • 500 g
    kycklingfärs
  • 1
    ägg
  • 1
    kokt potatis, riven
  • dl
    vispgrädde
  • 1
    schalottenlök, riven
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1
    citron, skalet
  • 1 knippa(or)
    mynta
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    honung

Pizzan

  • 4
    stora bitar tunnbröd eller knäckebröd
  • ca 280 g
    färdig pizzasås
  • dl
    riven ost
  • 200 g
    kycklingköttbullar
  • ca 16
    jalapeños, skivade, efter smak
  • 1
    rödlök
  • 5
    champinjoner, skivade

Topping

  • ½ dl
    ajvar
  • 4 msk
    crème fraiche
  • 2 msk
    pumpakärnor
  • 1
    citron, skivad

Så lagar du