Mormors köttbullar

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Susanne Jonssons mormor har ett specialknep för köttbullar, hon bryner alltid löken till smeten.

Ingredienser

  • 500 g
    ekologisk köttfärs av nöt, eller älgfärs
  • 1 dl
    ströbröd eller havregryn
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 st
    liten gul lök, riven eller finhackad och fräst i smör
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    kalvfond
  • 1 tsk
    soja
  • 2 tsk
    senap
  • 2-3 msk
    potatismjöl eller idealmjöl
  • smör till stekning

Sås

  • 2 dl
    grädde
  • senap
  • kalvfond
  • salt och peppar

Till servering

  • kokt potatis, lingon, pressgurka

Så lagar du