Moroko mash – sydafrikanskt potatismos

Moroko mash – sydafrikanskt potatismos

Publicerat:

Tillagningstid:

Potatis och grönkål är en ljuvlig kombination. Testa att förhöja potatismoset på sydafrikanskt vis med stekt grönkål.

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    grönkål
  • 500g
    mjölig potatis
  • smör eller olja till stekning
  • ca 3dl
    vatten
  • 1st
    grönsaksbuljongtärning
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Hacka grönkålsbladen grovt. Skala och skär potatisen i tärningar.

2. Hetta upp smör/olja i en kastrull och stek kålen i 2–3 minuter. Blanda ner potatisen och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt vattnet, smula ner buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Låt puttra under lock i 15–20 minuter, eller tills potatisen har blivit helt mjuk.

3. Mosa blandningen med potatisstöt eller träslev direkt i kastrullen – häll inte av vätskan. Servera som en hel rätt eller som ett tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!