Moroko mash – sydafrikanskt potatismos
Publicerat:
2020-12-04Tillagningstid:
Potatis och grönkål är en ljuvlig kombination. Testa att förhöja potatismoset på sydafrikanskt vis med stekt grönkål.
Ingredienser
4portioner
- 150ggrönkål
- 500gmjölig potatis
- smör eller olja till stekning
- ca 3dlvatten
- 1stgrönsaksbuljongtärning
- salt & peppar
Så lagar du
1. Hacka grönkålsbladen grovt. Skala och skär potatisen i tärningar.
2. Hetta upp smör/olja i en kastrull och stek kålen i 2–3 minuter. Blanda ner potatisen och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt vattnet, smula ner buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Låt puttra under lock i 15–20 minuter, eller tills potatisen har blivit helt mjuk.
3. Mosa blandningen med potatisstöt eller träslev direkt i kastrullen – häll inte av vätskan. Servera som en hel rätt eller som ett tillbehör.