Morots- och bönsallad med ingefära

Mauds morots- och bönsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräscht grönsakstillbehör som passar till kyckling, kött och fisk.

Ingredienser

6portioner

  • 2
    bananscharlottenlökar
  • 2msk
    olja
  • ca 5
    morötter (500 g)
  • 150g
    haricot verts
  • 1msk
    ingefära, riven
  • ½
    vitlöksklyfta, pressad eller finriven
  • salt och nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan.

2. Skala morötterna och skär dem i cirka 5 cm långa stavar.

3. Koka upp saltat vatten och koka morotsstavarna cirka 3 minuter. Häll av vattnet och lägg ner morötterna med löken.

4. Koka bönorna 1–2 minuter. Häll av vattnet och lägg ner dem med morötterna. Tillsätt finriven ingefära och vitlök. Fräs alltsammans några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!