Morotsgazpacho

Krämig avokadosoppa och morotsgazpacho, i burkar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik och mättande. Jag älskar att servera kalla soppor i syltburkar. Det är praktiskt, lätt att ta med sig och snyggt.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    morötter
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 3-4cm
    färsk ingefära
  • ½-1st
    hackad spansk peppar
  • 1st
    grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • olivolja
  • salt

Så lagar du

1. Riv morötter, lök, vitlök och ingefära grovt i matberedare.

2. Fräs rivet i olja utan att det får färg med chili.

3. Häll på vatten och lägg i buljong, låt koka 10 minuter.

4. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

5. Låt soppan svalna, ställ i kyl. Droppa i lite olivolja vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!