Morotskaka á la Linda
Publicerat:
2017-04-20Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
Morotskaka
- 6ägg
- 3 ¾dlsocker
- 5dlvetemjöl
- 5tskmalen kanel
- 3tskbakpulver
- 1 ½dlolja
- 6dlriven morot
Kräm
- 200gmascarpone
- 200gpudersocker
- 1tskvaniljsocker
- ½lime
Karamelliserade morötter
- 1dlmorotsjuice
- 2msksocker
- 12minimorötter
Så lagar du
Morotskaka
1. Vispa äggen med sockret. Tillsätt mjöl, kanel, baksodan, oljan och riven morot.
2. Häll smeten i en smord form och grädda kakan i ugnen i på 180 grader i ca 45 minuter.
Kräm
1. Vispa ihop krämens ingredienser (mascarpone, pudersocker, vaniljsocker och saften från en halv lime).
2. Låt krämen svalna en stund i kylskåpet.
3. Glasera kakan med kräm.
Karamelliserade minimorötter
1. Dela morötterna på längden.
2. Lägg i sockret och morötterna i en het kastrull. Låt dem karamelliseras någon minut innan du häller i morotsjuicen.
3. Koka morötterna i juicen tills all vätska har kokat bort. Låt morötterna svalna.
4. Lägg de karamelliserade, små morötterna på kakan efter att den fått sin glasyr.
Tips!
Byt ut det vita sockret mot rörsocker eller honung om du föredrar dessa.