Morotskaka á la Linda

Morotskaka med glasyr.

Publicerat:

Tillagningstid:

Morötter är utmärkta smaksättare i olika rätter, men en favorit nästan världen över är morotskakan med varma kryddor och en läcker glasyr.

Ingredienser

12portioner

Morotskaka

  • 6
    ägg
  • 3 ¾dl
    socker
  • 5dl
    vetemjöl
  • 5tsk
    malen kanel
  • 3tsk
    bakpulver
  • 1 ½dl
    olja
  • 6dl
    riven morot

Kräm

  • 200g
    mascarpone
  • 200g
    pudersocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • ½
    lime

Karamelliserade morötter

  • 1dl
    morotsjuice
  • 2msk
    socker
  • 12
    minimorötter

Så lagar du

Morotskaka

1. Vispa äggen med sockret. Tillsätt mjöl, kanel, baksodan, oljan och riven morot.

2. Häll smeten i en smord form och grädda kakan i ugnen i på 180 grader i ca 45 minuter.

Kräm

1. Vispa ihop krämens ingredienser (mascarpone, pudersocker, vaniljsocker och saften från en halv lime).

2. Låt krämen svalna en stund i kylskåpet.

3. Glasera kakan med kräm.

Karamelliserade minimorötter

1. Dela morötterna på längden.

2. Lägg i sockret och morötterna i en het kastrull. Låt dem karamelliseras någon minut innan du häller i morotsjuicen.

3. Koka morötterna i juicen tills all vätska har kokat bort. Låt morötterna svalna.

4. Lägg de karamelliserade, små morötterna på kakan efter att den fått sin glasyr.

Tips!

Byt ut det vita sockret mot rörsocker eller honung om du föredrar dessa.

Dela det här receptet med dina vänner!