Morotssallad med hirs och selleri

Morotssallad med hirs och selleri.

Publicerat:

Tillagningstid:

Filip Langhoff mycket enkla sallad eller förrätt till vilken lunch eller middag som helst.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    hirs
  • 6dl
    vatten
  • 1msk
    kallpressad rybsolja
  • 1tsk
    örtsalt
  • 2tsk
    äppeljuice
  • 6
    morötter med blast
  • 1dl
    gräddfil
  • 4
    äppelkartar
  • 2
    selleristjälkar med blad
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Koka upp vattnet, lägg i hirsen och låt koka på svag värme i 4 minuter. Låt stå under lock i 10 minuter.

2. Smaksätt hirsen medan den är varm med äppelsaft, örtsalt och rybsolja. Låt stå i cirka 15 minuter.

3. Tärna äpplen och selleristjälkar, hacka bladen och blanda i. Tvätta morötterna och strimla med en osthyvel.

4. Smaksätt med salt och rybsolja.

5. Plocka morotsblast till garnering.

6. Anrätta i en stor skål med hirssallad i botten.

7. Toppa med morötter, morotsblast och gräddfil.

Dela det här receptet med dina vänner!