Morotstortillas
Publicerat:
2014-03-12Ingredienser
6portioner
- ca 4dlvetemjöl +till utbakning
- 1krmsalt
- ½tskbakpulver
- 3mskolja
- 1stmorot, finriven (80 g)
- 1mskfärsk ingefära, finriven
- 1dlyoghurt
Så lagar du
1. Blanda de torra ingredienserna, starta med 3,5 dl mjöl. Tillsätt olja, morot, ingefära och yoghurt, arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs och knåda ihop degen, den ska vara elastisk men inte fastna på bänken. Fastnar den tillsätter du mer mjöl.
2. Rulla ut och dela i 6 lika stora delar. Forma bollar och kavla ut till 15–20 cm stora rundlar, använd mjöl så det inte fastnar.
3. Borsta av mjölet och grädda i torr, varm stekpanna tills de fått färg på bägge sidor. Linda in i kökshandduk så de håller sig varma. Förvara i plastpåse.
Tips: Smaksätt delen med ½–1 tsk chilipulver.
Glutenallergi?
Det går fint att göra tortillas utan vetemjöl. Då använder man majsmjöl istället, en mexikansk variant som heter Maseca, som finns att köpa i specialaffärer och på nätet.