Mosachan (vegetarisk)
Publicerat:
2021-01-23Ingredienser
- 500gchampinjoner
- 4-5stmedelstora gula lökar
- 2-3dlolivolja
- 4-5 stsalladslökar
- 1stgranatäpple
- efter smaksalt
- efter smaksvartpeppar
- 1mskzumak
- 1påse(ar)pinjenötter (ca 40 gram)
- 1paketfilodeg
Så lagar du
1. Hacka champinjonerna och löken i grova bitar. Stek champinjonerna och löken försiktigt i rikligt med olivolja, ca 10 minuter tills den fått en fin gyllene färg. Krydda sedan med salt, svartpeppar, zumak.
2. Kärna ur granatäpplet och skär salladslökarna i små bitar. Tillsätt granatäppelkärnor och salladslöken till blandningen.
3. Stek pinjenötter separat i rikligt med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Dela filodegsarken i ca 9 cm stora delar. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg på lite av lökblandningen, se till att även få med oljan som löken stekts i.
6. Strö på nötterna och krydda gärna med lite mer zumak. Rulla ihop dem till knyten och pensla på lite mer olja och lägg dem på ett ugnsfat.
7. Grädda dem i ugnen, ca 10 min, tills de blir gyllene och frasiga.