Mozartkulor med mandel och havssalt

Mozartkulor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här bakar Linn en riktigt klassisk julgodis som garneras med mandel och havssalt. En underbar smakkombination!

Ingredienser

18portioner

  • 200g
    marsipan eller mandelmassa 
  • 100g
    nougat 
  • 150g
    mörk choklad
  • 1msk
    neutral olja 
  • ½dl
    mandelsplitter
  • några nypa(or)
    havssalt

Så lagar du

1. Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar).

2. Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ i kylen i 10 minuter.

3. Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla försiktigt till en jämn boll. 

4. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen över ett vattenbad i en kastrull. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta. OBS! se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).

5. Rör ner oljan i chokladen och häll upp i en skål eller ett glas, det är lättare att doppa då.

6. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med mandel och havssalt innan chokladen har stelnat. Doppa cirka fyra bollar på raken och garnera så blir det bra.   

Dela det här receptet med dina vänner!