Muffins med hallon & kardemumma
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 2Ägg, stora
- 2dlLättyoghurt
- 125gLättkesella
- 2dlFruktos (fruktsocker)
- 2mskMatolja
- 2tskVaniljrom (3 cl brandy eller rom, 2 vaniljstänger, 2 msk socker skaka om)
- 4dlVetemjöl
- 3mskPotatismjöl
- 1tskBakpulver
- 1tskBikarbonat
- 1mskKardemumma
- 120gHallon (vända i lite mjöl)
Så lagar du
1. Blanda ägg, fruktos, kesella, yoghurt, vaniljrom och olja till en jämn smet.
2. Rör ihop de torra ingredienserna. Gör en grop i de torra ingredienserna och gäll ner smeten och blanda. Vänd sedan ner bären och blanda försiktigt.
3. Häll smeten i stora muffinsformar och grädda i ugnen i cirka 25 minuter på 175 grader.