Muffins med hallon & kardemumma

Hallon.

Ingredienser

6portioner

  • 2
    Ägg, stora
  • 2dl
    Lättyoghurt
  • 125g
    Lättkesella
  • 2dl
    Fruktos (fruktsocker)
  • 2msk
    Matolja
  • 2tsk
    Vaniljrom (3 cl brandy eller rom, 2 vaniljstänger, 2 msk socker skaka om)
  • 4dl
    Vetemjöl
  • 3msk
    Potatismjöl
  • 1tsk
    Bakpulver
  • 1tsk
    Bikarbonat
  • 1msk
    Kardemumma
  • 120g
    Hallon (vända i lite mjöl)

Så lagar du

1. Blanda ägg, fruktos, kesella, yoghurt, vaniljrom och olja till en jämn smet.

2. Rör ihop de torra ingredienserna. Gör en grop i de torra ingredienserna och gäll ner smeten och blanda. Vänd sedan ner bären och blanda försiktigt.

3. Häll smeten i stora muffinsformar och grädda i ugnen i cirka 25 minuter på 175 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!