Mumsig moussaka

Tillagningstid:

Mumsig moussaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gillar ni moussaka? Jag tycker det är SÅ gott, men lite bökigt med att steka/grilla auberginerna, så det blir inte så ofta. Ett knep är att pensla dem med olja och krydda innan stekningen. Då är oljan redan jämnt fördelad. Du kan också grilla dem på plåt i ugnen. En fördel med moussaka är att den bara blir godare dagen efter, så den är perfekt när man vill förbereda i god tid. Och grym i matlådor. För att få den ultimata, fluffiga toppen vispar jag ner 2 ägg i vitsåsen innan jag häller på den. Det blir grejor det!

Ingredienser

4–6 portioner

Moussaka

  • 3
    auberginer, skivade på längden

Köttfärssås

  • 400 g
    köttfärs, vegfärs går minst lika bra
  • 2
    gula lökar, hackade
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 frp
    tomater, passerade eller krossade
  • 1
    buljongtärning
  • salt och peppar
  • oregano
  • efter smak
    kanel
  • olja, till stekning

Vit sås

  • 50 g
    smör
  • ½ dl
    vetemjöl
  • 6 dl
    mjölk
  • salt och peppar
  • efter smak
    muskot
  • 2
    ägg
  • 1 dl
    lagrad ost, riven

Så lagar du