Munkar med bär
Publicerat:
2017-05-05Tillagningstid:
Friterade munkar är goda i sig, men kombinerade med skogsbär och örtig honung kronar de alla middagar från valborg till jul.
Ingredienser
4portioner
- 300gmjölk
- 45gjäst
- 550gvetemjöl
- 3ägg (160 g)
- 60gsocker
- 50gsmör
- 1nypa(or)salt
- blåbär
- hallon
- honung
- vitt vin
- timjan
Så lagar du
Munkar
1. Blanda ljummen mjölk och jäst.
2. Blanda i resterande ingredienser och knåda i maskin i ca 10 minuter på hög hastighet.
3. Gör bollar på ca 40 gram och låt jäsa på en oljad plåt.
4. Fritera i olja i 180 grader i 3–4 minuter i en stor gryta.
Honung och bär
1. Värm honungen med litet vitt vin, lägg i timjan.
2. Lägg färska blåbär och hallon i en liten skål. Lägg den varma munken på bären och häll litet av den rinnande honungen över.