Munkar med bär

Munkar med bär

Publicerat:

Tillagningstid:

Friterade munkar är goda i sig, men kombinerade med skogsbär och örtig honung kronar de alla middagar från valborg till jul.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    mjölk
  • 45g
    jäst
  • 550g
    vetemjöl
  • 3
    ägg (160 g)
  • 60g
    socker
  • 50g
    smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • blåbär
  • hallon
  • honung
  • vitt vin
  • timjan

Så lagar du

Munkar

1. Blanda ljummen mjölk och jäst.

2. Blanda i resterande ingredienser och knåda i maskin i ca 10 minuter på hög hastighet.

3. Gör bollar på ca 40 gram och låt jäsa på en oljad plåt.

4. Fritera i olja i 180 grader i 3–4 minuter i en stor gryta.

Honung och bär

1. Värm honungen med litet vitt vin, lägg i timjan.

2. Lägg färska blåbär och hallon i en liten skål. Lägg den varma munken på bären och häll litet av den rinnande honungen över.

Dela det här receptet med dina vänner!