Musselceviche

Musselceviche.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1 nät blåmusslor
  • 1st
    finhackad scharlottenlök
  • 1msk
    olivolja
  • 1 ½dl
    torrt vitt vin
  • 1dl
    vatten
  • 2st
    kvisttomater
  • 1st
    liten röd lök
  • ½st
    färsk röd chili
  • ca 1dl
    gröna oliver
  • ½dl
    färskpressad apelsinsaft
  • ½dl
    färskpressad limesaft
  • 2 -3 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Till servering

  • 2st
    ätmogna avokado
  • 2dl
    créme fraiche
  • tortillachips eller tortillabröd

Så lagar du

1. Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem. Släng även bort musslor med trasigt skal.

2. Skala och hacka löken fint.

3. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs löken i cirka 1 minut. Häll på vin och vatten och låt det koka upp.

4. Lägg i alla musslorna, skaka om kastrullen och lägg på locket. Koka på hög värme i några minuter. Blanda om musslorna någon gång under tiden.

5. När musslorna öppnat sig är de klara. Ta upp musslorna och låt dem svalna. Plocka ut musslorna ur skalen.

6. Kärna ur och tärna tomaterna fint. Skär chili, lök och oliver smått.

7. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och peppar.

8. Vänd musslorna i marinaden och låt stå svalt en stund för att ta smak.

9. Servera med tärnad avokado, créme fraiche och hemgjorda tortillachips.

Dela det här receptet med dina vänner!