Musselceviche
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1 nät blåmusslor
- 1stfinhackad scharlottenlök
- 1mskolivolja
- 1 ½dltorrt vitt vin
- 1dlvatten
- 2stkvisttomater
- 1stliten röd lök
- ½stfärsk röd chili
- ca 1dlgröna oliver
- ½dlfärskpressad apelsinsaft
- ½dlfärskpressad limesaft
- 2 -3 mskolivolja
- salt och peppar
Till servering
- 2stätmogna avokado
- 2dlcréme fraiche
- tortillachips eller tortillabröd
Så lagar du
1. Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem. Släng även bort musslor med trasigt skal.
2. Skala och hacka löken fint.
3. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs löken i cirka 1 minut. Häll på vin och vatten och låt det koka upp.
4. Lägg i alla musslorna, skaka om kastrullen och lägg på locket. Koka på hög värme i några minuter. Blanda om musslorna någon gång under tiden.
5. När musslorna öppnat sig är de klara. Ta upp musslorna och låt dem svalna. Plocka ut musslorna ur skalen.
6. Kärna ur och tärna tomaterna fint. Skär chili, lök och oliver smått.
7. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och peppar.
8. Vänd musslorna i marinaden och låt stå svalt en stund för att ta smak.
9. Servera med tärnad avokado, créme fraiche och hemgjorda tortillachips.