Musselsoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blåmusslor
  • 1st
    morot
  • 1st
    gul lök
  • 1/5st
    rotselleri
  • 1/2st
    kålrabbi
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 3 cm
    ingefära
  • 1st
    chili
  • 1msk
    olivolja
  • 1/2dl
    vispgrädde
  • 1/2dl
    vitt vin
  • 4dl
    vatten

Så lagar du

Skär ner grönsakerna i fina tärningar och fräs dem med olivoljan. Häll på vatten och vitt vin. Låt koka 2 min. Lägg därefter i musslorna och koka under lock tills de har öppnat sig, cirka 2-3 min. Häll nu i vispgrädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.

Var noga med att musslorna är färska och levande innan du använder dem.

Dela det här receptet med dina vänner!