Musselsoppa med laxtartar samt toast med avokado

Publicerat:

Ingredienser

4 portioner

Musselsoppa

  • 1 kg
    färska blåmusslor
  • 4 msk
    smör
  • 1 dl
    schalottenlök finhackad
  • ½ dl
    bladselleri fintärnad
  • 4 st
    vitlöksklyfter finhackad
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 3 dl
    grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Laxtartar

  • 200 g
    superfärsk laxfilé
  • 2 st
    schalottenlök finhackad
  • 1 msk
    gräslök
  • 1 msk
    citronsaft
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Toast med avokado

  • 4 st
    brödskivor
  • 2 st
    mogna avokado
  • 1 msk
    citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du