Musselsoppa Riesling

Musselsoppa Riesling och Peter Dalle från Vår tid är nu.

Publicerat:

Tillagningstid:

Stickan har tappat bort sin hörapparat och letar överallt efter den. Den dyker upp på en helt oväntad plats. En gäst i matsalen hittar den i sin musselsoppa.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blåmusslor
  • 1
    fänkål, strimlad
  • 1dl
    purjolök, hackad
  • 1dl
    persilja, hackad
  • 2
    gula lökar, hackade
  • 3klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 25g
    smör
  • 3dl
    Rieslingvin eller annat vitt vin
  • 3dl
    vatten
  • 3dl
    grädde
  • 1
    fiskbuljongtärning eller 3 msk flytande fiskfond

Så lagar du

1. Skölj och borsta musslorna i kallt vatten. Ta bort alla musslor som är trasiga eller inte sluter sig i kontakt med vattnet.

2. Fräs lök, vitlök och fänkål i smör. Vänd ner musslorna och rör runt någon minut. Ta bort musslor som inte öppnat sig av värmen.

3. Tillsätt vatten, vin, fond/buljongtärning och grädde och låt puttra några minuter. Ta upp musslorna ur kastrullen och låt soppan koka ihop några minuter. Önskas en tjockare soppa tillsätter man lite redning.

4. Smaksätt soppan med salt och peppar och lägg tillbaka musslorna i soppan och garnera med persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!