Musslor i örtknyte på grillen med färskpotatis

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • ½ liter
    färska örter t ex citrontimjan, lagerblad, persilja, rosmarin och vitlöksblad
  • 500g
    färskpotatis
  • 1knippa(or)
    rädisor
  • 4kvist(ar)
    citrontimjan
  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • Bakplåtspapper och aluminiumfolie till grillningen

Så lagar du

Rensa musslorna ordentligt.

Lägg musslorna på ett bakplåtspapper tillsammans med de färska örterna och slå in allt i aluminiumfolie. Gör paketet riktigt tätt så att det inte spricker på grillen.

Lägg paketet på en het grill och lägg på locket. Grilla ca 10-15 minuter tills musslorna har öppnat sig och är klara. Låt dom svalna i paketet.

Koka under tiden potatisen och dela den sedan på hälften medan den fortfarande är varm.

Riv över citrontimjan, olivolja, salt och peppar.

Dela rädisorna och blanda ner i potatisen tillsammans med blåmusslorna och häll även i buljongen från musslorna.

Blanda samman allt och njut med nybakat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!