Ingredienser
4portioner
- ½ literfärska örter t ex citrontimjan, lagerblad, persilja, rosmarin och vitlöksblad
- 500gfärskpotatis
- 1knippa(or)rädisor
- 4kvist(ar)citrontimjan
- 3mskolivolja
- 1mskvitvinsvinäger
- Bakplåtspapper och aluminiumfolie till grillningen
Så lagar du
Rensa musslorna ordentligt.
Lägg musslorna på ett bakplåtspapper tillsammans med de färska örterna och slå in allt i aluminiumfolie. Gör paketet riktigt tätt så att det inte spricker på grillen.
Lägg paketet på en het grill och lägg på locket. Grilla ca 10-15 minuter tills musslorna har öppnat sig och är klara. Låt dom svalna i paketet.
Koka under tiden potatisen och dela den sedan på hälften medan den fortfarande är varm.
Riv över citrontimjan, olivolja, salt och peppar.
Dela rädisorna och blanda ner i potatisen tillsammans med blåmusslorna och häll även i buljongen från musslorna.
Blanda samman allt och njut med nybakat bröd.