Musslor à la Modena

Publicerat:

Niklas Ekstedts rätt på restaurangen Osteria Francescana.

Ingredienser

Till blåmusslorna

  • 1 kg
    blåmusslor
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 st
    silverlök
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja (liten)
  • 1 st
    halv flaska vitt vin

Till hjärtmusslorna

  • 1 kg
    hjärtmusslor
  • 1/2 liter
    blåmusselbuljong
  • 1
    näve salt

Till havskräftskrämen

  • 200 g
    havskräftskött
  • 4 msk
    grädde
  • 1 st
    äggvita
  • 1 tsk
    salt

Till tomaterna

  • 4 st
    tomater
  • 3 dl
    musselbuljong

Till Yuzuskummet

  • 3 dl
    yuzujuice
  • 1 msk
    sojalecitin

Så lagar du