Ingredienser
4portioner
- 1kgfärska musslor
- 3mskolivolja
- 4klyfta(or)vitlök
- 1stfänkål
- 1ströd paprika
- 4stkvisttomater
- 1tskoregano
- 3dlvitt vin
Så lagar du
Skölj musslorna och kasta de som är öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot skärbrädan.
Hacka vitlök, strimla fänkålen samt tärna paprika och tomater.
Hetta upp oljan i en stor kastrull.
Fräs lök, grönsaker och oregano under omrörning. Salta och peppra. Lägg i musslorna, häll på vinet och lägg på ett lock.
Låt koka i ca 5 minuter. Skaka då och då på kastrullen.
Skeda upp musslor och grönsaker i djupa stora skålar servera med ett gott bröd till.
<b>Tips:</b>
En hemmagjord enkel majonnäs blir pricken över i:et för den här rätten. Se receptlänk nedan.