Musslor med medelhavskänsla

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färska musslor
  • 3msk
    olivolja
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    fänkål
  • 1st
    röd paprika
  • 4st
    kvisttomater
  • 1tsk
    oregano
  • 3dl
    vitt vin

Så lagar du

Skölj musslorna och kasta de som är öppna och inte stänger sig när du knackar dem mot skärbrädan.

Hacka vitlök, strimla fänkålen samt tärna paprika och tomater.

Hetta upp oljan i en stor kastrull.

Fräs lök, grönsaker och oregano under omrörning. Salta och peppra. Lägg i musslorna, häll på vinet och lägg på ett lock.

Låt koka i ca 5 minuter. Skaka då och då på kastrullen.

Skeda upp musslor och grönsaker i djupa stora skålar servera med ett gott bröd till.

<b>Tips:</b>

En hemmagjord enkel majonnäs blir pricken över i:et för den här rätten. Se receptlänk nedan.

Dela det här receptet med dina vänner!