Mustig fisksoppa med två röror

Tid:

Mustig fisksoppa med två röror

Tid:

En värmande och apelsindoftande fisksoppa är aldrig fel. Här piffas den upp av två röror som bidrar med mycket smak. Servera gärna med Rouille, en klassisk fransk saffransaioli.

Ingredienser

4 portioner

Fisksoppa

  • 200 g
    torskfilé
  • 200 g
    laxfilé
  • 500 g
    räkor med skal
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    morot
  • 2
    stjälkar (stjälkselleri)
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 2 dl
    vitt vin
  • 2 dl
    vatten
  • 1 tärning(ar)
    fiskbuljong
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 1
    apelsin, saften
  • olivolja
  • salt och peppar

Rouille

  • 1
    rostad röd paprika
  • 2
    skivor vitt formbröd
  • 2
    äggulor
  • 2
    vitlöksklyftor
  • dl
    olivolja
  • 1 krm
    cayennepeppar
  • ½ g
    saffran (1 paket)
  • 1 msk
    citronsaft

Ostcrème

  • 2 dl
    crème fraiche
  • 100 g
    riven parmesanost
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg