Mustig gryta med musslor och chorizo

Mustig gryta med musslor och chorizo

Publicerat:

Tillagningstid:

Musslor och korv i en spanskinspirerad gryta med lite drag i.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    finhackad gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackad
  • 1
    röd spansk chilipeppar, finhackad
  • 3
    chorizokorvar
  • 2msk
    olivolja
  • 3dl
    torrt vitt vin
  • 1
    grönsaksbuljongtärning
  • 1
    nät blåmusslor
  • 2dl
    grädde
  • salt
  • persilja
  • 1
    baguette

Så lagar du

1. Skölj musslorna under kallt rinnande vatten. Kolla musslorna genom att knacka dem i diskbänken. Kasta dem som inte sluter sig.

2. Fräs lök, vitlök, chili och korv i olja i en gryta. Häll på vin och smulad buljongtärning och koka ett ihop par minuter.

3. Lägg i musslor och koka på hög värme under lock cirka fem minuter.

4. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare ca 2 minuter under lock. Smaka av med salt. Strö över hackad persilja och servera med bröd. 

Dela det här receptet med dina vänner!