Mustig ramenbuljong

Mustig ramenbuljong.

Publicerat:

Tillagningstid:

Servera denna buljong med udonnudlar, krispigt fläsk, strimlad salladslök och grönsaker för en fantastisk smakupplevelse!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3
    gula lökar
  • 5
    salladslökar
  • 3
    morötter
  • 1
    hel vitlök
  • 2liter
    vatten
  • 1
    fläsklägg
  • 3dl
    torkad shiitake eller annan torkad svamp t.ex. trattkantareller
  • ½
    röd chili
  • 5cm
    ingefära
  • 1msk
    sesamolja
  • 1dl
    japansk soja
  • 1dl
    misopasta
  • kombualger

Så lagar du

1. Skär lök, salladslök, morot och vitlök i klyftor och stek i olja tills allting får färg.

2. Tillsätt vatten och fläsklägget och låt koka upp.

3. Skumma bort äggviteämnena och tillsätt svamp, chili och ingefära och låt koka i cirka 2-3 timmar.

4. Lyft ur fläsklägget.

5. Sila av och pressa ur vätskan av grönsakerna.

6. När fläsklägget svalnat, dra bort svålen, plocka köttet från benet och dela det i strimlor.

7. Stek strimlorna krispiga i lite olja.

8. Tillsätt sesamolja, soja, misopasta och kombualger smaka av buljongen och låt dra ca 30 minuter.

9. Sila av och servera buljongen med udonudlar, krispigt fläsk, strimlad salladslök och valfria strimlade grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!