Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

Tid:

En röd stekpanna och en grön skål som är fyllda av grytan och toppning med broccoli, potatis. En sked, en gaffel  och en hel lök ligger i bredvid.

Tid:

Enkelt av säsongens ingredienser! Grytan är multifunktionell, passar också till t.ex. stekt lax (ersätt då vegetabilisk fond med fiskfond och tillsätt 1/4 tsk fin havssalt i grytan). Som sådan fungerar den bra tillsammans med potatis och broccoli. Har själv utvecklat receptet med devisen "enkelt är gott". Receptet är inskickat av Anne Kiuru.

Ingredienser

6 portioner

  • 1-2 msk
    rapsolja för stekning
  • 250 g
    inhemska rivna äpplen, sur sort
  • 200 g
    squash, grovt riven
  • 100 g
    lök, hackad
  • 1 tsk
    chilipulver
  • ½ tsk
    svartpeppar
  • 1 knivsudd
    cayennepeppar
  • 1 tsk
    rörsocker
  • 400 g
    tomater, skållade
  • 1 dl
    vatten
  • buljong
  • 28 g
    fond, annan grönsaksfond
  • 150 g
    créme fraíche, havre créme fraiche
  • 1 dl
    färsk dill, hackad

Servering

  • broccoli

Så lagar du