Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker
Publicerat:
2019-10-25Tillagningstid:
Enkelt av säsongens ingredienser! Grytan är multifunktionell, passar också till t.ex. stekt lax (ersätt då vegetabilisk fond med fiskfond och tillsätt 1/4 tsk fin havssalt i grytan). Som sådan fungerar den bra tillsammans med potatis och broccoli. Har själv utvecklat receptet med devisen "enkelt är gott". Receptet är inskickat av Anne Kiuru.
Ingredienser
6portioner
- 1-2mskrapsolja för stekning
- 250ginhemska rivna äpplen, sur sort
- 200gsquash, grovt riven
- 100glök, hackad
- 1tskchilipulver
- ½tsksvartpeppar
- 1 knivsuddcayennepeppar
- 1tskrörsocker
- 400gtomater, skållade
- 1dlvatten
- buljong
- 28gfond, annan grönsaksfond
- 150gcréme fraíche, havre créme fraiche
- 1dlfärsk dill, hackad
Servering
- broccoli
Så lagar du
1. Värm oljan i stekpanna, fräs löken i 3-4 min. Tillsätt det rivna äpplet (riv med skal), låt fräsa. Tillsätt zucchinirasp, låt fräsa. Tillsätt alla kryddorna. Fräs ännu en stund.
2. Tillsätt tomaterna med buljongen, vatten och fonduen. Låt sjuda varsamt i 15 till 20 min, rör om ibland.
3. Tillsätt crème fraiche, koka inte.
4. Avsluta grytan med färsk dill.
5. Servera med till exempel potatis och ångad broccoli.