Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

En röd stekpanna och en grön skål som är fyllda av grytan och toppning med broccoli, potatis. En sked, en gaffel  och en hel lök ligger i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt av säsongens ingredienser! Grytan är multifunktionell, passar också till t.ex. stekt lax (ersätt då vegetabilisk fond med fiskfond och tillsätt 1/4 tsk fin havssalt i grytan). Som sådan fungerar den bra tillsammans med potatis och broccoli. Har själv utvecklat receptet med devisen "enkelt är gott". Receptet är inskickat av Anne Kiuru.

Ingredienser

6portioner

  • 1-2msk
    rapsolja för stekning
  • 250g
    inhemska rivna äpplen, sur sort
  • 200g
    squash, grovt riven
  • 100g
    lök, hackad
  • 1tsk
    chilipulver
  • ½tsk
    svartpeppar
  • 1 knivsudd
    cayennepeppar
  • 1tsk
    rörsocker
  • 400g
    tomater, skållade
  • 1dl
    vatten
  • buljong
  • 28g
    fond, annan grönsaksfond
  • 150g
    créme fraíche, havre créme fraiche
  • 1dl
    färsk dill, hackad

Servering

  • broccoli

Så lagar du

1. Värm oljan i stekpanna, fräs löken i 3-4 min. Tillsätt det rivna äpplet (riv med skal), låt fräsa. Tillsätt zucchinirasp, låt fräsa. Tillsätt alla kryddorna. Fräs ännu en stund.

2. Tillsätt tomaterna med buljongen, vatten och fonduen. Låt sjuda varsamt i 15 till 20 min, rör om ibland.

3. Tillsätt crème fraiche, koka inte.

4. Avsluta grytan med färsk dill.

5. Servera med till exempel potatis och ångad broccoli.

Dela det här receptet med dina vänner!