Myllymäkis helstekta blomkål

Helstekt blomkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Blomkål är en av de grönsaker som lämpar sig bäst att helsteka. Smakmässigt innehåller den många kontraster; du får den brynta smaken i det yttre lagret, den ångande bakade smaken i mitten och en spänstig superkrispig textur i mitten.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkål (ca 600 g)
  • 100+150g
    smör
  • 20
    salviablad
  • 0,75dl
    kapris
  • 2-4tsk
    pressad citronjuice
  • salt

Så lagar du

1. Sätt ungnen på 200 grader.

2. Ansa blomkålen och ställ den i en ugnssäker form. Gnid in hela huvudet med 100 g smör. Salta.

3. Baka mitt i ugnen 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader och baka ytterligare cirka 40 minuter till blomkålen är brynt på utsidan.

4. Smält 150 g smör i en liten kastrull och bryn det. Lägg i salvian när smöret tystnat, stek 20 sekunder. Tillsätt kapris och citronjuice. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!