Myskmadra parfait

Myskmandra parfait med lingonmaränger och grangrädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Myskmadra är en aromatisk ört, traditionellt använd för sin valdoft. Räkna med en spännande smakupplevelse, utöver det vanliga.

Ingredienser

6portioner

  • 180g
    strösocker
  • 150g
    vatten
  • 5
    äggulor
  • 100g
    vit choklad, smält
  • 300g
    vispgrädde
  • 1msk
    myskmadra

Så lagar du

1. Vispa grädden mediumhård i en bunke och ställ in den i kylen.

2. Blanda sockret och vattnet i en kastrull och koka lagen till 118 grader, men börja med att vispa äggulorna vid 110 grader.

3. I en tunn stråle slå sockerlagen (under vispning) över äggulorna. Vispa massan tills den når sin dubbla volym och är ljummen.

4. Vänd försiktigt ned den vita chokladen i äggmassan och avsluta med att vända ned den vispade grädden och myskmadra.

5. Klä dina formar/form med plastfolie. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den över natten.

Serveringstips

Varva myskmadraparfait, grangrädde och lingonmaränger. Garnera med färska lingon och en kvist grönt.

Dela det här receptet med dina vänner!