Naanbröd

Naanbröd

Publicerat:

Ett måste till den indiska maten.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1,5dl
    mjölk
  • 25g
    färsk jäst
  • 2tsk
    socker
  • 3msk
    matolja + 1 msk till bunken
  • 1st
    ägg, lätt uppvispat
  • 8dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • dl
    yoghurt

Så lagar du

1. Värm mjölken till 37 grader.

2. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med mjölken.

3. Tillsätt socker, olja och ägg, rör om.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen samt yoghurt i degspadet.

5. Arbeta till en deg för hand eller med elvisp, tillsätt ev mer mjöl, degen ska börja släppa kanterna. Ta upp degen och knåda den smidig.

6. Låt degen jäsa i 1 timme övertäckt i en oljad bunke.

7. Ta upp degen och dela den i 8-10 bitar (Beroende på hur stora bröd du vill ha). Platta till dem med handen och täck med bakduk. Kavla ut ovala eller runda kakor.

8. Grädda några minuter per sida i varm stekpanna.

Tips: Det går även bra att grädda bröden i ugn på 225 grader. Värm plåtarna innan, det tar ca 3 minuter/plåt. Bröden ska puffa upp och få lite färg.

Tips 2: Smaksätt degen med vitlök eller örter. Toppa eventuellt med nigellafrön.

Dela det här receptet med dina vänner!