Ugnsrostade potatis med naanbröd, friterade paneer och raita

Tillagningstid:

Ugnsrostade potatis med naanbröd, friterade paneer och raita.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ugnsrostad potatis kan varieras på tusen sätt. Här i en perfekt kombination till indisk mat om du så vill. Och palak paneer är nog en av de populäraste maträtterna. Här på Fredrik Lindvalls vis från Freddes kök.

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade potatis

  • 1 kg
    potatis, fast
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 3
    salladslök, tunt skivade
  • 10 st
    grön sparris, färska
  • 1 dl
    pinjenötter
  • 2 dl
    babyspenat, färsk
  • 1 kruk(or)
    färsk koriander, grovhackade
  • 2 msk
    olivolja
  • ½
    citron, rivet skal och pressad saft

Friterade paneer

  • 225 g
    indiska paanér, ost
  • 200 g
    tofu

Marinad

  • 1 tsk
    salt
  • 3 msk
    citronsaft
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 1 tsk
    koriander, malen

Frityrsmet

  • 150 g
    kikärtsmjöl
  • 2 dl
    vatten
  • 1 tsk
    salt
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 1 tsk
    timjan, torkade

Raita

  • 2 dl
    matyoghurt eller turkisk yoghurt
  • ½ tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar, malen
  • 1 krm
    spiskummin, malen
  • tsk
    färska korianderblad, finhackade
  • tsk
    myntablad, torkade

Naanbröd

  • 1 paket
    torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram
  • 3 dl
    vatten, fingervarmt
  • 8 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 2 msk
    olja
  • 2 tsk
    honung eller socker
  • 1
    ägg

Så lagar du