Nacho grande med dippsåser

Tillagningstid:

Nachos och grönsaker på plåt.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel ugnsrätt med mexikansk guldkant, serveras med tomatsalsa och myntamajonnäs.

Ingredienser

4 portioner

  • 6 dl
    kokta bönor (eller 2 burkar färdigkokta), t.ex bruna
  • 1 st
    gul lök, finhackad
  • 5 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk
    olja
  • 1 st
    röd chili, hackad (kan tas bort för mildare rätt)
  • 1 tsk
    misopasta
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    oregano, torkad
  • 2 msk
    rödvinsvinäger
  • ½ tsk
    färskmalen kanelstång
  • 1 tsk
    havssalt
  • 500 g
    naturella majschips
  • 2 dl
    majskorn (frysta, ej på burk)
  • 4 st
    tomater, tärnade
  • 2 st
    lime, pressad
  • 2 tsk
    korianderfrö, färskmalda
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    färsk chili (tillval)
  • 1 tsk
    havssalt
  • 1 dl
    sojamjölk, osötad
  • 1 krm
    gurkmeja
  • 2 dl
    matolja
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 3 tsk
    mynta, torkad
  • 1 msk
    citronsaft
  • 1 tsk
    havssalt

Grönsaker till servering

  • 1 st
    gul paprika, i strimlor
  • 1/3 st
    gurka, i sneda stavar
  • ½ st
    rödlök, tunt skivad

Rundkornigt råris

  • 3 dl
    rundkornigt råris
  • 1 msk
    havssalt
  • ½ dl
    hackad persilja

Så lagar du