Nanbröd

Naan bröd

Publicerat:

Indiskt naanbröd från Özz Nûjens meny.

Ingredienser

  • 50g
    jäst
  • 1liter
    37C vatten
  • 1kg
    vetemjöl special
  • 1msk
    salt
  • 1st
    helt ägg till pensling

Så lagar du

Tag en degblandare och häll i vattnet. Smula ned jästen i vattnet och vispa runt, tillsätt salt och sedan vetemjölet. Kör i degblandaren ca 8- 10 minuter, ta inte allt mjöl utan kolla hur degen blir, ej för tjock utan smidig och lagom lös!

Sätt ugnen på 225C. Dela degen i 4 bitar, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakpapper. Tryck till dom och låt jäsa under duk i ca 20- 25 minuter. Vispa upp ägget och pensla brödet. Grädda ca 12-15 minuter. Lätt, gott och smidigt!

Dela det här receptet med dina vänner!