Napoletanskt påskbröd

uppskuret, fyllt bröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta matiga, fyllda bröd serveras till påsk i Neapel. Perfekt att ta med på utflykt eller till knytkalaset!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • ½paket
    jäst (25g)
  • 2 ½dl
    fingervamt vatten
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    olja
  • 3dl
    durumvete
  • 3 (cirka)dl
    vetemjöl
  • 5st
    ägg
  • 100g
    salami
  • 100g
    kokt skinka
  • 50g
    rumsvarmt smör
  • 50g
    riven parmesan
  • olivolja

Så lagar du

1. Koka upp vatten till äggen och lägg i rumstempererade ägg. Koka i 8 - 9 minuter. Skölj i kallt vatten.

2. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt.

3. Blanda ner durumvetemjölet och vetemjölet lite i taget tills du har en lagom fast deg. Knåda till en smidig deg. Täck bunken med platstfolie och låt jäsa i 45 minuter.

4. Förbered fyllningen under tiden. Hacka salami och skinka. Skala äggen.

5. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den lätt och kavla ut. Gör den inte allt för tunn.

6. Bred på smör, peppra och strö över parmesan. Fördela fyllningen över kakan och fördela 5 ägg på längden, lämna lite plats längst ut. Vik över och rulla ihop till en rulle. Lägg med skarven nedåt i en bakform och låt jäsa i 30 minuter.

7. Sätt ugnen på 175°

8. Pensla med olivolja och grädda långt ner i ugnen i 45 - 55 minuter. 

9. Vält upp på ett galler och låt svalna innan du skär i generösa skivor och njut.

Dela det här receptet med dina vänner!