Nässelcrêpes med färskost, honung och valnötter

Crepes på en plåt

Publicerat:

Tillagningstid:

Nässlor är en av vårens första primörer men som ofta räknas som ogräs. Pröva att använda nässlorna i juice, smoothies eller i en smakrik gryta.

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    nässlor, plockade och sköljda
  • 1dl
    kolsyrat mineralvatten
  • 2dl
    mjölk
  • 2
    ägg
  • dl
    stenmalet mjöl
  • 1nypa(or)
    socker & salt
  • 3dl
    färskost
  • 3-4msk
    honung
  • 6msk
    rostade valnötter, grovkrossade
  • havssalt
  • neutral olja till stekning

Så lagar du

1. Värm upp mjölken i en kastrull.

2. Lägg nässlorna i en matberedare. Knäck i ägg, tillsätt mjöl och slå på mjölken.

3. Mixa slätt och låt svälla i kyl i ca. 30 minuter.

4. Tillsätt mineralvatten och smaka av med salt och lite socker.

5. Stek sedan tunna crepes i lite neutral olja.

6. Stryk ytan på varje crepe med en rejäl sked färskost. Ringla på honung och strö över krossade valnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!