Nässelcrêpes med färskost, honung och valnötter
Publicerat:
2016-04-25Tillagningstid:
Nässlor är en av vårens första primörer men som ofta räknas som ogräs. Pröva att använda nässlorna i juice, smoothies eller i en smakrik gryta.
Ingredienser
4portioner
- 3dlnässlor, plockade och sköljda
- 1dlkolsyrat mineralvatten
- 2dlmjölk
- 2ägg
- 1½dlstenmalet mjöl
- 1nypa(or)socker & salt
- 3dlfärskost
- 3-4mskhonung
- 6mskrostade valnötter, grovkrossade
- havssalt
- neutral olja till stekning
Så lagar du
1. Värm upp mjölken i en kastrull.
2. Lägg nässlorna i en matberedare. Knäck i ägg, tillsätt mjöl och slå på mjölken.
3. Mixa slätt och låt svälla i kyl i ca. 30 minuter.
4. Tillsätt mineralvatten och smaka av med salt och lite socker.
5. Stek sedan tunna crepes i lite neutral olja.
6. Stryk ytan på varje crepe med en rejäl sked färskost. Ringla på honung och strö över krossade valnötter.