Nässelmajonnäs

Nässelmajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Krydda upp din majonnäs med smak från den svenska naturen! En perfekt dressing både vår och sommar. Personligen så gillar jag nässlorna när dom vuxit till sig lite och inte är lika sandiga som när dom är små.

Ingredienser

4portioner

  • 20g
    nässlor
  • 1 + ½dl
    rapsolja
  • 1st
    äggula
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1tsk
    champagnevinäger eller annan vitvinsvinäger
  • 2krm
    salt

Så lagar du

1. Lägg nässlorna i kokande vatten ca 1 minut. Låt dem rinna av, krama ut all vätska och hacka nässlorna. Mixa dem med 1 dl olja.

2. Blanda äggula, senap och vinäger. Droppa i ½ dl olja under kraftig vispning.

3. Vispa ner nässelkrämen. Salta.

Dela det här receptet med dina vänner!