Nässelsoppa med kokt ägg

Nässelsoppa med kokt ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    nässlor
  • 350g
    fryst hackad spenat
  • 1
    gul lök
  • 2msk
    smör
  • 8dl
    vatten
  • 2msk
    flytande grönsaksbuljong
  • 1dl
    grädde
  • 2
    ägg
  • salt och peppar

Så lagar du

Skölj och koka nässlorna i 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt spenat och nässlor och rör om. Späd med vatten och buljong och låt koka på svag värme ca 7 minuter.

Hårdkoka äggen. Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa skålar och lägg i ägghalvor.

Pris: 25,95 kr (2006)

Dela det här receptet med dina vänner!