Nässeltunnbröd med nässelpesto och råkost på gulbeta

Tillagningstid:

Nässeltunnbröd med nässelpesto och råkost på gulbeta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vårgröna nässelwraps fyllda med nässelpesto, gulbeta, getost och pinjenötter.

Ingredienser

4 portioner

Nässeltunnbröd

  • 5 dl
    nässlor
  • 3 dl
    vatten
  • 10 g
    färskjäst eller ½ tsk torrjäst
  • 2 msk
    kallpressad rapsolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 dl
    fullkornsmjöl (vete)
  • ca 5 dl
    vetemjöl

Nässelpesto

  • 1 liter
    nyplockade nässlor
  • 1 dl
    skållad mandel
  • 2 dl
    olivolja
  • 2 dl
    parmesan, riven
  • ½ st
    citron, pressad
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Råkost på gulbeta

  • 2 st
    gulbetor
  • ½ st
    citron

Topping till tunnbrödet

  • 100 g
    getost
  • 2 msk
    pinjenötter
  • 1 ask(ar)
    smörgåskrasse

Så lagar du