Mastios Negroni

Mastios Negroni serverad med apelsinklyftor i tumblers.

Publicerat:

Tillagningstid:

En kraftfull och intensiv drink som härstammar tillbaka från 1919. Då hade enligt obekräftade uppgifter en greve vid namn Negroni tröttnat på den tidens innedrink Americano, lika delar vermouth och campari, och ville ha något med lite mer drag i. En slug och kanske inte alltför innovativ bartender blandade då i en del gin och vips var drinken med grevens namn född. Sägs det i alla fall.

Ingredienser

1portioner

  • 2cl
    gin av god kvalité
  • 2cl
    campari
  • 2cl
    röd vermouth

Servering

  • is
  • apelsinzest

Så lagar du

1. Blanda ingredienserna i en shaker med is och rör om hastigt.

2. Servera i kylt glas med is och garnera med apelsinskal. Klart!

Tips

Vill du leta efter dina egna favoritingredienser till din Negroni så är det gin, vermouth och likören/aperifen ”bitter” du ska leta efter.

Dela det här receptet med dina vänner!