Nobelförrätt med pilgrimsmusslor, beurre blanc och purjolök

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi tycker pilgrimsmusslor är så festligt! Här med tre varianter på purjolök och en god smörsås till. Givetvis kan man unna sig fler musslor än en var – kanske tre?! Det är ju så gott!

Ingredienser

4 portioner

Purjopuré

  • 1
    purjolök
  • 50 g
    osaltat smör
  • 1
    vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Beurre blanc

  • 1 dl
    torrt vitt vin
  • 1 dl
    vitvinsvinäger
  • 1
    finhackad schalottenlök
  • ½ dl
    vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g
    smör
  • 1 msk
    finhackad färsk gräslök

Purjolöksolja

  • den gröna delen på en purjolök
  • salt
  • rapsolja

Pilgrimsmusslor

  • 4
    pilgrimsmusslor
  • ca 25 g
    smör
  • ca 1 krm
    salt

Friterad purjo

  • den vita delen av en purjolök
  • 1 liter
    frityrolja
  • 1 dl
    vetemjöl
  • ca 1 krm
    salt

Så lagar du