Nordisk caesarsallad
Publicerat:
2016-06-07Tillagningstid:
En nordisk ”caesar” med färskpotatis, rädisor, räkor och ägg. Dessutom perfekt för att ta vara på resterna från midsommar.
Ingredienser
4portioner
- 2dlskalade räkor, msc-märkta
- 1romansallad, grovskuren
- 4ägg, kokta och delade
- 10strädisor, delade
- 16stfärskpotatis, förkokt
- ½gurka, skalad och tärnad
- ½purjolök, endast det vita, skivad
- 2stäggulor
- 2msktärnad matjesillfilé
- ½vitlöksklyfta
- 2mskstark senap
- 2dlsolrosolja
- 1citron
- 1dlfinriven västerbottensost
- 2-4mskmjölk
- salt & svartpeppar
Så lagar du
1. Riv det gula av citronskalet och pressa ut citronsaften. Mixa båda delarna med äggula, senap och vitlök.
2. Montera i oljan i tunn stråle under mixning till en slät kräm. Tillsätt ost, matjesill och späd med lite mjölk till tunnare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda dressing med romansallad och sprid ut på ett fat. Toppa med övriga ingredienser och avsluta med lite havsalt, olivolja och svartpeppar.