Nordisk caesarsallad

sallad i skål

Publicerat:

Tillagningstid:

En nordisk ”caesar” med färskpotatis, rädisor, räkor och ägg. Dessutom perfekt för att ta vara på resterna från midsommar.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    skalade räkor, msc-märkta
  • 1
    romansallad, grovskuren
  • 4
    ägg, kokta och delade
  • 10st
    rädisor, delade
  • 16st
    färskpotatis, förkokt
  • ½
    gurka, skalad och tärnad
  • ½
    purjolök, endast det vita, skivad
  • 2st
    äggulor
  • 2msk
    tärnad matjesillfilé
  • ½
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    stark senap
  • 2dl
    solrosolja
  • 1
    citron
  • 1dl
    finriven västerbottensost
  • 2-4msk
    mjölk
  • salt & svartpeppar

Så lagar du

1. Riv det gula av citronskalet och pressa ut citronsaften. Mixa båda delarna med äggula, senap och vitlök.

2. Montera i oljan i tunn stråle under mixning till en slät kräm. Tillsätt ost, matjesill och späd med lite mjölk till tunnare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda dressing med romansallad och sprid ut på ett fat. Toppa med övriga ingredienser och avsluta med lite havsalt, olivolja och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!